×

Elogiu mamelor care îngrijesc de copii bolnavi de cancer

Azi aducem cele mai frumoase felicitari tuturor mamelor, dar in special celor care lupta zi de zi alaturi de puii lor incercați cea mai odioasa maladie – cancerul.

Pentru aceste mame ziua de 8 martie poarta o conotatie deosebita, caci involuntar le trezeste instinctul de a proteja, a apara si a feri de tot ce e rau. Asa le stim si noi – luptatoare, capabile sa rastoarne munti, sa usuce mari si sa opreasca vinturi pentr a-si vedea copiii vindecati. Ele isi sacrifica viata, cariera, uneori ceilalti copii si soti. Invata sa devina pentru copiii lor bolnavi asistente medicale, atunci cind conditia medicala a copilului o cere; psiholog atunci cind trebuie sa le ridice moralul daramat de dureri si tratamente; profesor atunci cind copilul aflat in tratament trebuie sa continuie studiile, iar medicii interzic frecventarea scolii sau contactul cu profesorii; bucatar atunci cind copilului ii este necesara asigurarea alimentatiei variate si diete speciale; farmaciste care stiu sa se descurce in sutele de denumiri de preparate medicale; si lista poate continua. Ele sunt cele mai inversunate avocate ale copiilor lor, punand fericirea si sanatatea puilor lor mai presus de orice. Sunt femei transformate, schimbate, renascute, care si-au schimbat prioritatile si valorile si pentru care fiecare zi din viata de dupa diagnoza copiilor lor este plina de un altfel de sens.

Ne inchinam pina la pamant in fata voastra, scumpe mame de luptatori! Va dorim sanatate, clipe minunate alaturi de puisorii vostri, putere sufleteasca pentru a duce lupta pana la finalul glorios!

Cu mult respect,
Asociatia “Viata fara Leucemie”