×

Termeni și condiții generale aplicate pentru donații online pe site-ul viatafaraleucemie.md

Informații generale

Site-ul www.viatafaraleucemie.md  găzduiește platforma online de strângere de fonduri pentru proiectele realizate de către Asociația Obștească „Viața fără leucemie”, înregistrată în Registrul de Stat al Organizațiilor Necomerciale cu numărul de înregistrare/IDNO 1011620004380, cu sediul la următoarea adresă juridică: MD-2062, or. Chișinău, bd. Dacia nr. 50, ap.278, Republica Moldova

Prezentul Regulament se aplică vizitatorilor/donatorilor care nu l-au citit. Prin accesul, navigarea și, în general, folosirea site-ului www.viatafaraleucemie.md, numit în continuare și „Site”, sunteți de acord cu Termenii și condițiile generale de folosire a acestuia. În plus, prin folosirea metodei de donații online, sunteți de acord cu termenii și condițiile de mai jos, aplicate exclusiv în cazul donațiilor efectuate online.


Cum donez

a. Donațiile prin utilizarea cardului bancar se efectuează prin intermediul serviciul E-Commerce oferit de către Victoriabank S.A. sau prin intermediul serviciului de procesare a plăților online PayPal. Donațiile pot fi efectuate între orele 0.00 – 24.00, în orice zi a săptămânii.

b. Pentru donațiile efectuate prin intermediul serviciului E-Commerce, utilizatorul poate selecta valoarea în MDL din opțiunile propuse, pe care dorește să o doneze, sau să introducă manual valoarea pe care dorește să o doneze.

c. Pentru donațiile efectuate prin intermediul serviciului PayPal utilizatorul va indica valoarea pe care dorește să o doneze, în EUR sau USD. În cazul plății prin Paypal, utilizatorul este direcționat spre contul personal Paypal, unde va efectua donația. Pentru folosirea acestei metode, utilizatorul trebuie să aibă la momentul donației un cont Paypal. Pentru folosirea acestei metode, donatorul are posibilitatea să selecteze suma pe care dorește să o doneze și care se va retrage din contul Paypal.

d. Valoarea donației indicată este valoarea netă care va fi donată de utilizator, fără nicio taxă suplimentară.

e. Donația online se fa efectua urmând pașii de mai jos:

  1. Selectați serviciul pe care doriți să-l folosiți și apăsați pe linkul „Donate” sau „Donează acum”.
  2. Alegeți sau introduceți suma donată dorită, introduceți adresa de e-mail si apăsați butonul ”continuă”.
  3. Din acest moment sunteți redirecționați către pagina securizată pentru efectuarea plăților a BC „Victoriabank” S.A. pentru finalizarea donației. Introduceți datele cardului bancar.

f. Dacă tranzacția prin card a fost reușită, pe ecran va apărea un mesaj de mulțumire pentru donația efectuată și vă vor fi oferite informațiile relevante pentru această operațiune. Aceste informații le veți primi, de asemenea, într-un mesaj pe adresa de e-mail.

Politica de securitate

a. Informațiile personale sunt necesare pentru procesarea corectă și eficientă a donației efectuate de către dumneavoastră. Introducerea datelor personale se face utilizând o conexiune criptată SSL. Informațiile personale nu sunt transferate către alte terțe părți, nici de către Asociația Obștească „Viața fără leucemie”, nici de către Victoriabank S.A. Adresa de e-mail este importantă, deoarece informațiile legate de donație vor fi transmise via e-mail. O adresă de e-mail incorectă încetinește întregul proces de donație. Mai mult de atât, Asociația Obștească „Viața fără leucemie” și Victoriabank.S.A. nu vor putea să vă contacteze și să vă informeze asupra stării donației dumneavoastră.

b. Cât de sigur este pentru mine să fac donații online? Donațiile de pe acest website sunt tranzacționate prin intermediul serviciului E-Commerce oferit de către Victoriabank.S.A. sau PayPal. Riscurile asociate unei plăți on-line sunt:

  • Datele personale introduse de dumneavoastră pentru completarea donației să intre în posesia unor terțe părți și să fie abuziv folosite – PVictoriabank S.A. și PayPal garantează securitatea sistemelor sale informatice. Citiți Politica de confidențialitate Victoriabank.S.A.  si Politica de confidențialitate PayPal pentru mai multe informații despre acest subiect.
  • Datele dumneavoastră în cazul plăților prin card bancar (număr de card, data expirării etc.) să intre în posesia unor terțe părți și să fie abuziv folosite. În cazul sistemului „3D Secure” aplicat de către BC „Victoriabank” S.A. pentru plata cu carduri Visa sau MasterCard, nici o informație legată de cardul dumneavoastră nu este transferată sau stocată, la nici-un moment de timp, pe serverele noastre sau pe serverele BC „Victoriabank” S.A., acestea fiind direct introduce în sistemele Visa sau MasterCard, după caz. În plus, în cazul în care cardul dumneavoastră a fost emis de către o bancă certificată în sistemul „3D Secure”, autorizarea tranzacției se face doar după autentificarea dumneavoastră în acest sistem – introducerea unui cod/parola secretă știută numai de dumneavoastră , similar codului PIN la tranzacțiile de la ATM. Citiți Verified by Visa si SecureCode pentru detalii complete legate de sistemul „3D Secure”.

c. Dacă ați ales metoda de donații cu cardul bancar, este necesar să completați un formular cu informațiile despre cardul dumneavoastră. Pentru plățile cu carduri bancare emise sub sigla Visa și MasterCard (Visa/Visa Electron și Mastercard/Maestro), este folosit sistemul „3D Secure” elaborat de aceste organizații, care asigură tranzacțiilor on-line același nivel de securitate precum cele realizate la bancomat sau în mediul fizic, la comerciant. „3D Secure” asigură, în primul rând, că nici o informație legată de cardul dumneavoastră nu este transferată sau stocată, la nici un moment de timp, pe serverele noastre sau pe serverele BC „Victoriabank” S.A., aceste date fiind direct introduse în sistemele Visa și MasterCard. În plus, „3D Secure” este un sistem de autentificare a identității posesorilor de carduri în mediu electronic. Procesul de autentificare a posesorului cardului se face pe baza codului de securitate, cunoscut numai de posesor, și se desfășoară numai pe serverele Visa sau MasterCard, după caz. Sistemul „3D Secure” permite efectuarea de cumpărături sau donații on-line cu orice card emis sub licența Visa sau MasterCard, inclusiv cele de debit și cele electronice Maestro și Visa Electron. Sunt acceptate și cardurile virtuale emise de aceste organizații.

Metode de donare online

a. Puteți alege dintre următoarele metode de plată: plata cu cardul bancar prin intermediul serviciului E-Commerce sau prin PayPal, transfer bancar.

b. Daca ați selectat cardul bancar ca metoda de plată, este necesar să completați un formular cu datele despre acesta. Dacă tranzacția a fost reușită, pe ecran o să apară un mesaj de mulțumire pentru donația efectuată și vă vor fi oferite informațiile relevante pentru această operațiune. Aceste informații le veți primi, de asemenea, într-un mesaj pe adresa de e-mail.

c. Prin serviciul E-Commerce se acceptă următoarele carduri bancare: Visa, Visa Electron, Mastercard, Maestro.

d. PayPal acceptă următoarele carduri bancare: Visa, Visa Electron, Mastercard/Eurocard, Maestro, inclusiv cardurile virtuale Visa sau MasterCard, American Express și Discover.

e. Folosind ca metodă de plată card-ul bancar, donația dumneavoastră va fi procesată imediat.

f. Pentru donații pentru care ați selectat metoda de plată prin transfer bancar, procesarea comenzii se va face doar după confirmarea creditării Asociației Obșteaști „Viața fără leucemie” cu suma transferată, introducându-se astfel un decalaj de 2-4 zile, de la caz la caz.

Politica de returnare

a. Donațiile se pot returna donatorilor, în cazul în care aceștia solicită în mod expres, exclusiv pentru donațiile online efectuate prin card bancar. În acest caz, donatorii vor trimite, în termen de maximum 14 zile calendaristice, din momentul în care a fost efectuată donația, o cerere scrisă către Asociația Obștească „Viața fără leucemie”, în care vor solicita, în mod expres, returnarea sumei donate. Donatorul va atașa, la această cerere dovada donării acestei sume de bani prin intermediul site-ului www.viatafaraleucemie.md

b. Cererea de returnare a donațiilor va fi expediată prin poșta electronică, la adresa: viatafaraleucemie@gmail.com sau prin poșta ordinară sau firmă de curierat, la adresa: MD-2062, or. Chișinău, bd. Dacia nr. 50, ap.278, Republica Moldova

Securitatea datelor personale

a. Recunoaştem importanţa securităţii pentru toate informaţiile personale asociate donatorilor şi folosim măsuri rezonabile conforme practicilor din industrie pentru a proteja informaţiile personale aflate sub controlul nostru. În vederea protejării informaţiilor stocate în sistemele noastre, am implementat măsuri de securitate, inclusiv tehnologie de criptare a datelor şi firewall-uri.

b. Datele solicitate de către Asociația Obștească „Viața fără leucemie”, BC „Victoriabank” S.A. sau PayPal vor fi folosite doar în contextul facilitării donațiilor către Asociație.

c. Informațiile obținute de la utilizator nu vor fi puse la dispoziția nici unei persoane fizice, juridice, instituții etc. decât în cazul în care sunt solicitate justificat de către autoritățile în drept să verifice tranzacțiile comerciale sau în cazul în care se abuzează în orice fel de website.

d. Datele personale ale utilizatorului vor fi folosite de Asociația Obștească „Viața fără leucemie”, BC „Victoriabank” S.A. sau PayPal numai în scopul declarat anterior. Informațiile din formularul de plată vor fi folosite pentru a trimite utilizatorului confirmarea donației.

e. Datele completate de către utilizatori nu vor fi stocate în servele Asociației Obștești „Viața fără leucemie”, acestea fiind colectate de către procesatorii de plăți.

Dispute și conflicte

a. Orice tentativă de acces neautorizat în Site și orice încercare de fraudă va fi raportată autorităților competente.

b. Eventualele litigii, divergențe sau pretenții rezultate din sau în legătură cu donațiile efectuate, vor fi soluționate prin negocieri amiabile. Dacă aceste negocieri nu au succes în termen de 10 zile calendaristice de la data la care apare disputa, aceasta va fi soluționată de instanțele competente.

c. Termenii și condițiile generale de folosire a Site-ului, precum și Termeni și condițiile generale aplicate pentru donații online, sunt acceptate în deplină cunoștință de către utilizator, actul de donație implicând acceptarea imediată și totală a termenilor amintiți.

d. Fiind de acord cu acești Termeni și Condiții, utilizatorul își asumă în totalitate aceste riscuri.

Dispoziții finale

a. Pentru proiectele inițiate și derulate de Asociația Obștească „Viața fără leucemie”, donațiile se pot face prin intermediul serviciilor specializate în donații online implementate pe site-ul www.viatafaraleucemie.md după cum urmează:

  • donații online, direct de pe site-ul www.viatafaraleucemie.md, prin intermediul serviciului E-Commerce oferit de BC „Victoriabank” S.A.;
  • donații online, direct de pe site-ul www.viatafaraleucemie.md, prin intermediul serviciului specializat PayPal, în contul contact @ viatafaraleucemie sau utilizând adresa de email viatafaraleucemie@gmail.com;
  • donații direct în conturile Asociației Obștești „Viața fără leucemie”, deschise la BC „Victoriabank” S.A:, COD FISCAL/ IDNO: 1011620004380, Cod bancă: VICBMD2X883

IBAN MDL: MD10VI222400011309550MDL

IBAN USD: MD08VI022241100000072USD

IBAN EUR: MD10VI022241100000104EUR

b. Sumele colectate prin metodele prezentate mai sus vor fi afectate doar de comisioanele bancare. Valoarea comisioanelor poate să difere în funcție de banca unde se plătește/încasează donația. Asociația Obștească „Viața fără leucemie” nu poate oferi informații legate de comisioanele bancare. Pentru aceste informații, vă rugăm să vă adresați direct instituțiilor bancare.

c. Toți utilizatorii se obligă să respecte legile în vigoare.

d. Termenii și condițiile prezente pot fi oricând modificate fără preaviz.