×

Ajutor spitalului

O prioritate în activitatea Asociației o reprezintă susținerea modernizării și ridicării calității asistenței medicale acordate copiilor cu boli oncologice. În acest sens, cu ajutorul mijloacelor financiare de care dispune, Asociația oferă Secției Hematologie pentru copii a Institutului Oncologic, prin donații filantropice, utilaj medical, medicamente și consumabile și  îmbunătățirea calității serviciilor medicale acordate micilor pacienți.

–       Asigurarea cu obiecte de uz medical

Contribuim la acoperirea necesităților existente de medicamente adjuvante, dispozitive și echipamente medicale, consumabile și alte articole medicale, necesare în cadrul realizării tratamentului copiilor internați. Aceste donații au o contribuție semnificativă pentru eficientizarea manipulărilor medicale aplicate copiilor internați și asigură respectarea standardelor de tratament aplicate la nivel internațional.

În perioada 2015- 2020 prin intermediul Asociației în secție au fost procurate:

– 6 infuzomate BBraun (aparate pentru administrarea perfuziilor),

– 13 braunostate BBraun (stative pentru Infuzomate BBraun),

– 1 brancardă în sala de proceduri;

– consumabile pentru infuzomate (prelungitoare, branule, sisteme de administrare a perfuziilor), seringi pentru seringomate, ace lombare, etc., toate menite să asigure funcționarea neîntreruptă a procesului de acordare a asistenței medicale copiilor internați în secția Hematologie pentru copii.

 

–       Asigurarea secției cu apă potabilă

Asigurarea secției Hematologie pentru copiii cu apă potabilă de înaltă calitate reprezintă de o necesitate vitală, deoarece copiii aflați în tratamente trebuie să se hidrateze în continuu. Întrucât spitalul nu dispune de posibilități în ceea ce privește aprovizionarea cu apă potabilă a secției respective, această sarcină în trecut revenea părinților copiilor internați. Astfel, au fost oferite mijloacele necesare pentru a asigura cu apă potabilă secția pe parcursul unui an. În acest mod, secția este asigurată săptămânal cu circa 100 litri de apă potabilă care este pusă la dispoziția pacienților, aparținătorilor, precum și a personalului medical.

–       Panou informativ nou

O altă activitate îndreptată spre susținerea secției o constituie instalarea în hol a unui panou informativ pe care este afișată informația necesară pentru pacienți și aparținători (Regulamentul intern, actele normative emise de Institutul Oncologic și de autorități, informații utile privind aflarea în secție, etc.).