×

Ingrijirea copilului bolnav de cancer

Primele zile de aflare în spital, după stabilirea diagnosticului oncologic al copilului, sunt cele mai dificile. Înainte urmează un drum lung spre vindecare, și pentru a-l parcurge cu succes, este necesară multă răbdare, încredere în echipa medicală, dar și multă perseverență.

Este important să ca părințele să conștientizeze că nu este singur pe parcursul tratamentului! Pe lângă echipa de medici și asistente medicale care vor avea grijă de starea de sănătate a copilului, noi cei din Asociația ”Viața fără leucemie” suntem aici pentru a te susține și a te îndruma să poți avea cea mai mare grijă de puiul tău. Am elaborat două ghiduri, în care vei găsi răspunsuri la cele mai frecvente întrebări privind îngrijirea copilului în spital: alimentația, igiena, susținerea psihologică, școala de spital, etc.

Reguli de ingrijire a copilului bolnav

 

Reguli privind alimentatia copilului bolnav

 

Această activitate este realizată în cadrul Proiectului „Susținerea în perioada pandemiei de COVID-19 pentru copiii bolnavi de cancer și familiile care îngrijesc acești copii”, finanțat de către Uniunea Europeană și implementat de Asociația Obștească „Viața fără leucemie”, în colaborare cu People In Need Moldova în cadrul programului „Parteneriatul Estic – Programul de solidaritate împotriva Covid-19”.