×

Despre noi


Asociația obștească „Viața Fără Leucemie” a fost fondată la finele anului 2006, prin voința unui grup de părinți copiii cărora au fost diagnosticați cu maladii oncologice ale sistemului sanguin și limfatic. Scopul creării asociației a fost stabilit chiar în momentul identificării denumirii ei – a asigura tuturor copiilor o viață fără leucemie, fără cancer, fără dureri și suferințe.

Copilăria este cea mai frumoasă și mai splendidă perioadă a vieții, în care fiecare copil trebuie să se bucure de toate plăcerile și bucuriile noilor descoperiri! Cu părere de rău, pentru unii copii și adolescenți această perioadă este mai puțin fericită, deoarece le este răpită de cea mai dură maladie a omenirii – cancerul. 

Anual, circa 400 000 copii și adolescenți în lumea întreagă sunt diagnosticați cu diferite forme de cancer. În Republica Moldova, această cifră constituie în jur de 120 copii, ceea ce pentru țara noastră este mult. 

Suntem unica asociație în Republica Moldova care susține copiii diagnosticați cu maladii oncologice și familiile care îngrijesc acești copiii. Ne îndreptăm eforturile spre ajutorarea copiilor internați în secțiile Hematologie pentru Copii și Oncopediatrie a Institutului Oncologic din Republica Moldova. Prin activitățile noastre întărim speranța micilor pacienți și a părinților lor spre vindecare și facem totul posibil pentru a le asigura o copilărie fericită și a-i aduce cât mai curând în rândul copiilor sănătoși.

Viziunea noastră:Fiecare copil diagnosticat cu maladii oncologice, indiferent de mediul social din care provine, merită susținere și trebuie să i se ofere acces la cel mai bun tratament și îngrijire medicală posibilă. Părinții și îngrijitorii copiilor diagnosticați cu maladii oncologice trebuie să aibă acces la informații veridice astfel încât să poată lua decizii informate în ceea ce privește tratamentul copiilor lor.

Familiile care au copii diagnosticați cu cancer trebuie să fie implicați pe parcursul întregului proces de tratament: de la diagnosticare până la vindecare.