×

15 februarie – ziua internațională a copilului bolnav de cancer

Lupta pentru viață a copiilor bolnavi de cancer trebuie sa fie problema prioritara a societatii. Anual, circa 300 000 copii în lumea întreagă sunt diagnosticați cu diferite forme de tumori și leucemii. În Republica Moldova, această cifră constituie în jur de 150 copii anual, ceea
ce pentru țara noastră este foarte mult, iar datele statistice demonstrează că această rată este în creștere continuă.

Pe 15 februarie marcam Ziua Internațională a Copilului Bolnav de Cancer menită să atragă atenția lumii întregii la problemele cu care se confruntă micii pacienți oncologici, dar
care este și o ocazie pentru a ne exprima suportul pentru copiii și adolescenții diagnosticați cu această boală și familiile care le sunt alături!

Asociația obștească „Viața Fără Leucemie” a fost fondată in 2006, prin voința unui grup de părinți, copiii cărora au fost diagnosticați cu maladii oncologice ale sistemului sanguin și limfatic. Scopul creării asociației a fost stabilit chiar în momentul identificării denumirii ei – a asigura tuturor copiilor o viață fără leucemie, fără cancer, fără dureri și suferințe.

Suntem unica asociație în Republica Moldova care susține copiii diagnosticați cu maladii
oncologice ale sângelui și sistemului limfatic și familiile care îngrijesc acești copiii. Lucrăm mult pentru a ajuta micii pacienți internați în secția Hematologie pentru Copii a Institutului Oncologic din RM sa depășească durerea, izolarea, singurătatea și disperarea pentru ca într-un final să invinga aceasta boală nemiloasă!

Prin activitățile noastre întărim speranța copiilor și a părinților lor spre vindecare și facem totul posibil pentru a-i aduce cât mai curând în rândul copiilor sănătoși.

Multumim tuturor care ați ales sa ajutați acești copiii minunați prin intermediul Asociatiei noastre! Doar impreuna putem sa îi ajutam să se bucure de o viață sănătoasă!