×

Donator din dorința de a ajuta copiii bolnavi de leucemie

Serghei și Mariana au devenit o familie în anul 2011. La scurt timp, din marea lor dragoste s-a născut Xenia, fetița cu ochi albaștri, care le-a adus și mai multă lumină în casă. Micuța creștea văzând cu ochii, părinții se bucurau, iar familia lor părea una împlinită și fericită, așa cum sunt toate familiile în care copiii sunt sănătoși și voinici.

Xenia a început să frecventeze grădinița, să cunoască și să învețe lucruri noi, să-și facă prieteni și să descopere lumea. Până într-o bună zi de septembrie a anului 2017 când, din senin, micuța a început să se simtă rău.

BOALA A APĂRUT SPONTAN, CA O TORNADĂ ÎNTR-O ZI SENINĂ

„Avea febră foarte înaltă, 39,5. Nici un medicament nu o ajuta și am fost nevoiți să mergem cu ea în spital. Acolo i s-au făcut investigații și analize, iar rezultatele nu au fost deloc îmbucurătoare – hemoglobina era de 61. De urgență au transferat-o în reanimare și i-au făcut transfuzie de sânge. 5 zile a stat în spital, fără părinți, fără diagnoză. Abia mai târziu ne-au indicat să dăm analize de sânge la Spitalul Oncologic, iar rezultatele nu au arătat nimic îngrijorător. Abia când i s-a făcut puncție sternală, s-au depistat 59% celule blastice, care au confirmat faptul că Xenia are leucemie”, povestește Mariana, mama fetiței.

La ai săi 5 ani și 8 luni, Xenia, fetița cu părul ca spicul de grâu, a învățat să suporte boala, să stea 24/24 de ore cu perfuzii, să accepte transfuziile de sânge, plasmă, trombocite, să-i devină Spitalul Oncologic a doua casă.

După 9 luni în care micuța a rezistat cu dârzenie, a primit vestea cea bună – TRATAMENTUL A AVUT SUCCES, chiar dacă trebuia să fie administrat și în anul 2019.

 

TATĂL XENIEI A DEVENIT DONATOR DE SÂNGE. LACRIMILE NU POT SALVA O VIAȚĂ, DAR SÂNGELE POATE!

Din anul în care s-a îmbolnăvit fetița sa, Serghei a devenit donator de sânge. Acesta răspunde la orice apel al Centrului Național de Transfuzie, donând ori de câte ori este nevoie.

„Știu că sângele meu salvează vieți, așa cum cineva a salvat și viața fetiței mele. Sângele nu se cumpără, nu se vinde, el se donează din inimă, iar din 2018 eu asta fac”, mărturisește Serghei.

CE MAI FACE MICUȚA XENIA?

În prezent, Xenia este elevă în clasa a cincea. Se bucură de familia frumoasă pe care o are și își ia în serios rolul de soră mai mare pentru mezina familiei – Ellina. Din 2019 merge regulat la controale și investigații. Chiar dacă boala sa e în remisie, micuța știe că ceea prin ce a trecut a făcut-o mai puternică.

Acum fetița e plină de vise și speranțe, iar dorința sa este să devină medic, să salveze și ea vieți.

Xenia, alături de familie, e o luptătoare, iar mesajul ei pentru noi toți este că maladiile ocologice se tratează. Aici. Acasă. Cu medicamentele potrivite, cu dragoste și înțelegere și cu oameni buni alături.