×

Cristina MALAHOVA, membru al Comitetului Executiv, Coordonator Proiecte

Anul 2015 a schimbat viața în ”înainte” și ”după”.
În februarie 2015 am primit o veste care și până în ziua de azi îmi stă în minte: „Cu părere de rău, copilul dumneavoastră are leucemie”. În acel moment mi s-a dus pământul de sub picioare. Cum? De ce? Pentru ce? – au fost primele întrebări. La acel moment aveam încă 2 copii acasă, cea mică de doar un anișor. Multe gânduri și frici, dar cu ajutorul lui Dumnezeu și a oamenilor care ne-au fost alături, dar și datorită în totalmente medicilor de la Institutul Oncologic din Chișinău, am învins!
Am început sa ne reabilităm, dar gândul și sufletul îmi era acolo, la spital, la copilașii, care nu aveau așa sprijin cum am avut noi din partea prietenilor și a celor apropiați. Și uite așa, din dragostea imensă pentru copiii care suferă, a apărut ideea de a reînvia această Asociate pentru a oferi ajutor și susținere acestor bravi copii. După finisarea tratamentului, începând cu anul 2016 sunt mereu alături de acești copii pentru a-i ajuta să treacă mai ușor prin tratament.
Și chiar dacă totul era bine și nimic nu prezicea nenorocirea, în martie 2018, când familia noastră s-a mărit cu încă un copil, eu fiind mamă a 4 copii minunați, ne-am pomenit iarăși în secție, dar nu ca voluntar al Asociației, ci ca mama a unui pacient oncologic cu recidivă. Lupta a fost cruntă, uneori extremă, dar și de data aceasta, cu ajutorul Domnului, am învins!
Pentru mine posibilitatea de a ajută acești mici luptători a devenit sensul vieții! Uneori îmi este foarte greu și mă întreb: Mai pot oare? Cit voi rezista? Fiecare caz îl trec prin mine, că și cum ar fi copilul meu. Și în acel moment în gând îmi vine un singur lucru: dacă nu eu și echipa noastră, atunci cine? Cine, dacă nu noi, cei care am trecut prin calvarul tratamentului, o să le acorde părinților sprijin și speranță? Din propria mea experiență știu cât de important este sa poți să împărtășești frica nebună pentru viața copilului tău cu cineva care a trecut deja prin acest infern.

Mă simt binecuvântată, că am ajuns să pot să ajut familiile care se află în situația prin care am trecut si noi.

Кристина Малахова (Cristina Malahova)
🍀 Mai multe informații despre cum ne puteți ajuta să susținem și în continuare mici pacienții secțiilor pediatrice ale Institutului Oncologic le găsiți accesând acest link ➡️