×

Asociația ”Viața fără leucemie” este una din primele 15 organizații non-profit din întreaga lume, invitate să devină membre ale Alianței Globale St.Jude

”În septembrie 2018 Organizația Mondială a Sănătății a lansat Inițiativa pentru Cancerul Pediatric, scopul căreia este eliminarea tuturor formelor de suferință și durere pentru copiii aflați în tratamente oncologice și atingerea la nivel global a ratei de supraviețuire de cel puțin 60% pentru toți copiii diagnosticați cu cancer către anul 2030. Acest lucru va duce la salvarea a circa unui milion de vieți ale copiilor în următoarea decadă.”


Realizarea în practică a acestei inițiative implică foarte multe resurse umane, intelectuale și financiare. Statele care au aderat la această inițiativă, inclusiv Republica Moldova, și-au asumat acordarea oricărui tip de suport pentru a contribui la atingerea obiectivelor majore. Rolul de Centru de Colaborare al OMS pentru implementarea inițiativei a fost oferit Spitalului de Cercetare pentru Copii St.Jude Children Research Hospital – unul din cele mai mari spitale de oncologie pediatrică din SUA. De mai bine de 60 ani, Spitalul St.Jude prin cercetări și tratamente, a reușit să contribuie la ridicarea ratei de supraviețuire prin cancer la copii de la 20% până la 80%, și chiar 94% pentru unele tipuri de cancere.


Împărtășirea experienței extensive a Spitalului St.Jude cu centrele medicale din întreaga lume care asigură tratamentul copiilor bolnavi de cancer este realizată în cadrul Alianței Globale St.Jude, prin organizarea de conferințe, seminare și training-uri, participare la studii și cercetări clinice. Totodată, concomitent cu necesitatea de consolidare a aspectului medical a fost evidențiată și fortificarea eforturilor de conștientizare de către întreaga societate a importanței susținerii domeniului cancerului pediatric. Astfel, St.Jude și-a extins asistența pentru a cuprinde și organizațiile ce oferă sprijin și suport instituțiilor medicale care asigură tratamentul copiilor bolnavi de cancer.
Asociația ”Viața fără leucemie” este una din primele 15 organizații non-profit din întreaga lume, invitate să devină membre ale Alianței Globale St.Jude, iar Republica Moldova se poziționează astfel printre statele cu un potențial sporit de îmbunătățire a domeniului oncologiei pediatrice. Activitatea Asociației pe parcursul ultimelor 3 ani a fost susținută, încurajată și promovată de către ALSAC, organizația care asigură suportul necesar funcționării Spitalului St.Jude.


Suntem foarte mândri să devenim parteneri egali cu alți peste 180 membri, organizații și spitale din peste 68 de țări ale lumii, și să putem împărtăși credința că fiecare copil și adolescent, oriunde nu ar trăi, merită cel mai bun tratament și îngrijire, și șansa la viață, fără discriminare pe motiv de rasă, naționalitate, religie sau situație socială.

Acest fapt ne oferă oportunități nemărginite de colaborare, suport, educație și inspirație pentru misiunea noastră comună – să contribuim la identificarea soluțiilor de tratamente și să salvăm cât mai mulți copii.