×

Сopiii pacienți cu maladii oncologice din Ucraina au nevoie de susținere

info
UKR
previous arrow
next arrow

Dragi prieteni!

Solidaritatea noastră pentru cauza poporului ucrainean este mai presus de orice laude! O spunem în cunoștință de fapt, deoarece de fiecare dată am întîlnit aceeași receptivitate și atitudine deschisă din partea dumneavoastră ori de cîte ori am avut nevoie de susținere pentru copiii bolnavi de cancer!

Acum, copiii pacienți cu maladii oncologice din Ucraina au nevoie de susținere mai mult decît oricînd! Ieri a fost lansat un bobmardament asupra spitalului “Ohmatdit”, cel mai mare spital pediatric din Kiev, care tratează înclusiv și pacienți cu afecțiuni oncologice. Evacuarea in masă a spitalului nu este posibilă, deoarece este declarată stare de asediu. Medicii și pacienții sunt adăpostiți în subsoluri. Totodată, asociațiile caritabile cu care suntem în dicuție ne-au informat că multe familii cu copii, a căror stare de sănătate este relativ satisfăcătoare, au fost externați, si s-ar putea să se îndrepte spre alte țări, inclusiv Moldova.

Pentru a le asigura condiții optime de cazare și accesul la tratamente specializate, a fost creat un grup de lucru sub egida IMSP Institutul Oncologic, cu participarea echipelor de medici oncologi, precum și pediatri din mai multe spitale, reprezentanți ai Ministerului Sănătății. Au fost identificate soluții logistice și dezvoltate proceduri operaționale pentru internarea pacienților cu afecțiuni oncologice.

Din acest grup facem parte și noi, cei din Asociația „Viața fără leucemie”, iar responsabilitatea noastra directă este identificarea familiilor cu copii care ar putea avea nevoie de susținere. Vă îndemnăm să distribuiți informația cu contactele noastre, astfel încît să putem oferi ajutorul necesar neîntîrziat!

Împreună suntem mai puternici!